Brug din ovn som raskeskab

 

Et raskeskab er der nok de færreste der har hjemme i køkkenet, men med et par simple ting, kan man bruge sin ovn som en tilnærmet version.

Lige inden du begynder at forme dit brød til boller eller … skal du gøre din ovn klar som raskeskab:

Tag en lille flad skål, 3 – 5 dl. (plastic, porcelæn, stål – det er lige meget) og stil den i bunden af den kolde ovn. Hæld 1 dl. kogende vand i skålen og sæt en tom bageplade ind i ovnen, så langt nede mod skålen som muligt. Der skal selvfølgelig lige være en anelse afstand ned til skålen, men ½ cm. er sådan set nok.

Den tomme bageplade skal hjælpe med at fordele varme og fugt i ovnen, så der ikke kommer en bageplade til hævning, hvor midten af pladen, lige over skålen med varmt vand bliver alt for varm.

Form nu dine boller / brød og stil dem til hævning i dit nye raskeskab. Der kan sagtens være flere plader til hævning samtidigt.

Når jeg laver boller, hæver jeg dem ofte 30 – 45 minutter når de er formet. Jeg er så heldig at min ovn er utrolig hurtig til at varme op, så jeg kan lade dem stå 30 min i “raskeskabet”, så tager jeg dem ud og tænder ovnen.

Så passer det med at de lige kan hæve 5 – 10 minutter mere, inden der evt. skal pensles eller drysses… Og så i den varme ovn!

Share this post

Related Articles

Rugboller

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.