Frikadeller – mormor style

 

Hvorfor smager mine frikadeller aldrig som dem min mormor lavede? Har du også haft den tanke gang på gang? Jeg satte mig for at finde frem til en opskrift som kommer så tæt på som muligt – i hvert fald på MIN mormors frikadeller.

Jeg kræsede virkeligt for de kære frikadeller. Købte det dyreste og bedste skinkefars, brugte gourmetpeber osv. Det blev ganske gode frikadeller, men det var ikke mormor style.

Forfra igen… Hvad gjorde mormor den gang hun skulle lave dem og ud fra hvilke forudsætninger? Så slog det mig: Frikadeller var hverdagsmad, der skulle være billigt og strække langt!

Så på den igen, men nu med svinefars med ca. 10-12% fedt i stedet for 4-6% økologisk skinkefars og med den almindelige sorte peber i kværnen. Efter et par forsøg er jeg nu ret godt tilfreds, men må dog også indse, at der er grænser for hvad man kan videreføre 100%. RIP kære mormor!

Jeg vil nu stadig slå et slag for at bruge kød af en god kvalitet, men fedtprocenten skal altså ikke være for lav. Det gør simpelthen frikadellerne tørre og lidt for hårde. Jeg bruger selv kød fra Ausumgaard som har et passende indhold af fedt og en fantastisk smag efter at dyrene har gået ude.

1 kg. svinefars (ca. 10-12% fedt)
2 store løg
1 æg
2 spsk. rasp
2 spsk. hvedemel
3 dl. mælk
2 tsk. salt
1/2 – 1 tsk. friskkværnet peber

Hak løgene som ønsket og rør farsen godt sammen. Lad den gerne stå og hvile i 15 – 20 min.

Steg frikadellerne i en blanding af rapsolie og smør til de er fine og gyldne. Og steg dem nu ikke for længe! De skal selvfølgelig være gennemstegte, men de kan også ødelægges af at stege for længe.

 

Share this post

Related Articles

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.