Hjemmelavet røgsalt

 

Røgsalt! Det er super nemt og utroligt anvendeligt – ikke mindst til grillen. Men også gryderetter og en god bøf får et ekstra pift af den fine røgsmag sammen med salten.

Det skal du bruge:

Groft salt
Smoker eller grill der kan lave koldrygning
Foliebakke

Hæld salt i en foliebakke i ca. 1 – 1½ cm tykt lag. Ikke tykkere, for så kan røgen ikke trænge ned.

Gør din smoker klar til en omgang kold røg (uden vand i bunden, da det kan få salten til at klumpe sammen), og ryg salten i 8 – 12 timer. Rør lidt rundt i saltet en 3 – 4 gange under vejs.

Sådan! Lækkert hjemmelavet røgsalt.

Tips & Tricks:

Når nu smokeren / grillen er i gang, kan du jo lige så godt lave noget Chipotle chili og røget paprika

Share this post

Related Articles

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.