Lækre kyskager / Marengs

 

Hjemme hos Hr. Lund er der også en Fru. Lund. Fælles for os begge er en sød tand, især når det gælder lækkert bagværk og kager.

Her er Fru Lund’s opskrift på lækre kyskager/marengs. De er super nemme at lave og følger du opskriften nøjagtigt er den nærmest sikker hver gang. Den sidder lige i skabet.

Til ca. 50-60 stk. (afhænger naturligvis meget af hvilken størrelse du laver!)

4 Æggehvider (jeg bruger ikke pasteuriseret, når det skal bages, men gør det hvis du selv helst vil)
420 g. Sukker

Kom æggehvider og sukker i en gryde og varm det langsomt op til det er lidt mere end håndvarmt. Det skal ikke blive for varmt, for så korregulerer æggehviderne!

Hæld blandingen op i en røremaskine og pisk den i ca. 10 minutter på medium hastighed. Konsistensen skal være ensartet og cremet og lidt “sej”. Når du tager piskeriset op, skal toppene der dannes blive stående.

Sæt små toppe på en bageplade med papir, enten med en ske eller brug en sprøjtepose med tyl, for at lave forskellige faconer og former. Toppene skal ikke være større end … en halv golfbold, bordtennisbold, squashbold … (det viser lidt om min referenceramme… 🙂 ), for så er de for svære at bage (tørre) igennem.

Bag kagerne i en time ved 125 grader og på varmluft.

Tag kagerne ud og lad dem køle godt af, inden de pakkes i kagedåser.

Tips & Tricks:

Kyskager-rose

Når massen er rørt færdig kan der tilsættes lidt pastafarve i ønsket kulør.

Man kan bruge forskellige former for frysetørret granuleret frugt og bær, både til at give farve og til at give lidt smag. Eksempelvis hindbær- eller blåbærpulver.

Tilsæt 1 – 2 tsk. vanillesukker eller kornene fra én stang vanille. Det giver en lækker smag til de søde toppe!

Share this post

Related Articles

Rugboller

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.