Pasta med Parmaskinke og champignon

 

Jeg er en “sucker” for Italiensk mad og ikke mindst pastaretter.

Gang på gang kan jeg blive imponeret over hvor meget smag der kan være i ret få, men gode, råvarer. Ikke mindst også fordi det ofte er ret hurtigt at lave retterne.

Denne ret er en af mine favoritter, både fordi der er champignonger her i , men også fordi Parmaskinke er en fantastisk ingrediens at arbejde med.

Til 2 personer:

200 – 250 g. champignon (de Danske – ikke Polske uden smag!)
70 – 80 g. Parmaskinke i skiver (serrano eller god dansk spegeskinke er også super)
3 – 4 fed hvidløg
3 – 4 modne tomater
2 dl. fløde
Salt og peber
Olivenolie

250 g. frisk pasta

Klargør alle ingredienser inden du går i gang med retten:

Rens champignon og skær dem i skiver.
Skær Parmaskinken i strimler.
Pil hvidløg og hak dem groft.
Skyl tomater og skær dem i små tern.

Varm en sauterpande eller wok godt op, hæld lidt olivenolie på og kom champignon på. Sørg for god varme så champignonerne svitses og ikke koges i deres egen væde, når de begynder at væske.

Tilsæt Parmaskinken og svits et par minutter.

Tilsæt hvidløg og lad dem stege med et minuts tid. Hvidløgene må ikke blive mørke eller brændte.

Tilsæt tomat og lidt friskkværnet peber, og lad det simre under låg i 5 – 7 minutter.

Tag låget af og kog det meste af væden fra tomaterne væk, før fløden tilsættes.

Kog fløden ind til en cremet sauce og smag til med salt og peber. (pas på med salt, for skinken bidrager med en del salt)

Serveres med frisk pasta, et drys frisk hakket basilikum og revet parmesanost.

Tilbehør:
Groft brød

 

Share this post

Related Articles

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.