Røget BBQ rub

 

En god rub er udgangspunktet for mange lækre sager på en grill; Hotwings, spareribs, pulled pork, …

Her er den grundopskrift jeg næste altid tager udganspunkt i, når jeg skal lave en god rub. Så varierer jeg ud fra kød og tilbehør og dagens mavefornemmelse. Nogle gange skal den have ekstra gas med chilien, andre gange er tilbehøret mere eksotisk, så kommer der måske ekstra spidskommen i, og der tilføjes måske kanel og nelliker.

Rækker til 2 store pulled pork:

2 spsk rørsukker
1 tsk røgsalt (se opskrift her: Hjemmelavet røgsalt)
1 tsk hvid stødt peber
2 spsk røget paprika (se opskrift her: Chipotle chili og røget paprika)
1/2 spsk hvidløgspulver
1/2 spsk løgpulver
1/2 spsk sennepspulver
1 spsk rosmarin
1 tsk spidskommen
(1-2 tsk chipotle chili, efter smag)

Share this post

Related Articles

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.